2009-08-29

Mina första velour retrobrallor!

Prototyp och förlaga kan ni se här. Två par i Mjukatygers Stjärnvelour. Ni som köpte i våras vet att en bit i kanten av tyget inte var tryckt med stjärnor, blev ena benet på en retrobralla...

Från början hade jag inte bestämt vilket par som lillebror skulle ha, men tanken var ett par till honom och ett par att ta med på företagardagen i Hörja den 5 September. Nu vet jag vilka han får... Jag började med att sätta ihop dem helt i stjärnor och gjorde en hel del dumma fel, glömde byta undertråd på maskinen när jag sydde banden.... Man ska aldrig trä om en maskin delvis innan man ställer den åt sidan... Dessutom tycker jag att jag inte fick till ärmhålen snyggt på det paret, drog inte mudden tillriktigt mycket. Med andra och blir det helt stjärnor till lillebror när jag rättat till mina fel...Det andra paret var jag mer observant när jag sydde, så de gick igenom maskinen utan större problem. Själv tycker jag nog att de blev lite snyggare också. Mycket på grund av mönstret. Hade blivit snyggare med ett tyg med regelbundet mönster som du kan mönsterpassa.
Lillebror fick ställa upp och modella i båda paren, med lite popcorn som muta gick det hur fint som helst...
Som mudd har jag använt mörkröd muddväv från Stoff och Stil, detta efter en hel del tänkande och samtal med M och A. Samt i stort sätt alla muddar liggande på byxorna, flera hade kunnat passa, men jag blev nöjd med denna kombon. Blev lite höstigare ton på byxorna.

Tanken är ju en tröja under och med en sådan också på är jag supernöjd.


1 kommentar:

  1. så himla kula, den var de första? det ser ut som som du äger, jag älskar färgen och tyget du vålde, och modellen förstås. superfina!

    SvaraRadera