2009-10-02

En liten klänning till grannflickan!

Så har jag då äntligen satt ihop något av delar ur mitt återvunna tyglager...

Det blev en förklädesklänning helt efter eget mönster och i vad jag uppskattar att vara storlek 74. Har tittat på ett flertal av storasysters avlagda klänningar och sedan försökt rita på frihand en klänning med liknande mått.

Klänningen är som sagt sydd av återvunnet material från vårt älskade 70-tal, hittat någonstans bland min mormors gamla gömmor. Även kantbanden har jag gjort i samma tyg då jag inte tyckte jag hittade något snyggt tyg att bryta med. Körde säkert före osäkert denna gången...

Tanken var att flickan som tittade ut i våras skulle få en liten present, och nu blev den äntligen klar, därav storleken. Fotograferade klänningen mot vit bakgrund också för att lite lättare visa färgerna:


Baksidan:


Bäst just nu: Mamman till flickan verkade tycka klänningen var superfin, trodde den skulle passa direkt! KUL! OCH jag har lyckats stryka ett plagg innan jag fotat det.....

Sämst just nu: Kan faktiskt inte komma på något, är hur nöjd som helst just nu.

6 kommentarer:

 1. Vilken fin klänning och kul att du vill vara med och tävla :).

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Och apsnygg mönsterpassning...

  SvaraRadera
 3. Den här var absolut vackert, gud vad den är fint, lycklig flicka, så synd att de växer, för den här klänning skulle jag aldrig ta av mina dottrar, fast de är så smalla, att jag har tur, kan använda kläder jättelänge, och ärva från stora till lilla. som sagt älskar klänningen, och ser att du har kontroll på nya maskiner, vad skön!kram!

  SvaraRadera
 4. Jätte fin! Å roligt att du är så nöjd!

  SvaraRadera
 5. Så söt! Härligt tyg. Jag e ju väldigt svag för brunt:)

  SvaraRadera