2009-08-30

Något för en mindre tjej!

En klänning i cerise och lime randig velour från Mjukatyger och ett par tights i cerise velour från samma ställe. Klänningen är kantad med cerise muddväv från Stoff och Stil och byxorna har fått resårkanal och muddar i lime interlock från JnyDesign. Båda plaggen är eget mönster och i storlek 74/80.




Nu har ju jag själv ingen så liten tjej så detta är kläder som kommer följa med mig på lördag på företagardagen i Hörja.

Tycker det känns som ett mjukt och skönt plagg nu inför hösten och vintern, med en långärmad tröja under bara.

2009-08-29

Mina första velour retrobrallor!

Prototyp och förlaga kan ni se här. Två par i Mjukatygers Stjärnvelour. Ni som köpte i våras vet att en bit i kanten av tyget inte var tryckt med stjärnor, blev ena benet på en retrobralla...

Från början hade jag inte bestämt vilket par som lillebror skulle ha, men tanken var ett par till honom och ett par att ta med på företagardagen i Hörja den 5 September. Nu vet jag vilka han får... Jag började med att sätta ihop dem helt i stjärnor och gjorde en hel del dumma fel, glömde byta undertråd på maskinen när jag sydde banden.... Man ska aldrig trä om en maskin delvis innan man ställer den åt sidan... Dessutom tycker jag att jag inte fick till ärmhålen snyggt på det paret, drog inte mudden tillriktigt mycket. Med andra och blir det helt stjärnor till lillebror när jag rättat till mina fel...



Det andra paret var jag mer observant när jag sydde, så de gick igenom maskinen utan större problem. Själv tycker jag nog att de blev lite snyggare också. Mycket på grund av mönstret. Hade blivit snyggare med ett tyg med regelbundet mönster som du kan mönsterpassa.




Lillebror fick ställa upp och modella i båda paren, med lite popcorn som muta gick det hur fint som helst...
Som mudd har jag använt mörkröd muddväv från Stoff och Stil, detta efter en hel del tänkande och samtal med M och A. Samt i stort sätt alla muddar liggande på byxorna, flera hade kunnat passa, men jag blev nöjd med denna kombon. Blev lite höstigare ton på byxorna.

Tanken är ju en tröja under och med en sådan också på är jag supernöjd.


2009-08-28

Tävling!


Jag tävlar om tyg hos Malins Månghanda, håller alla tummar jag har för vinst!!!!

2009-08-26

Det blev en Kanin!

Som applikation på den matchande tröjan till brallorna i inlägget nedan. Inspirerad av Annika valde jag att rita en kanin med samma 70-talslakan som inspirationsmall.

Tröjan är sydd i samma regnbågsrandiga velour som brallorna samt koboltblå velour. Regnbågsvelour från A&H inköpt på Mjukatyger, den koboltblå är inköpt på Stoff och Stil liksom den röda muddtrikån.


Själv blev jag supernöjd med applikationen och tygkombon. Känns som ett helt underbart set inför hösten och vintern. Perfekt under overallen och på dagis.




Ska försöka få till en livebild vid tillfälle...

2009-08-25

Varför, varför, varför????

Är det så snyggt med randiga tyger???

Sitter ganska ofta irriterad vid symaskinen när jag sätter ihop randiga kläder, man vill ju få snygg mönsterpassning, eller hur?

Nu har jag ovanpåallt varit klok nog att sy byxor i randig velour...


Men måste säga att jag blev ganska nöjd till slut ändå... Men hjälp vad det kasar och bråkar innan man är färdig... Lite har tyget kasat i grenen, men det syns knappt inte ens på bilden, så troligt är att det syns ännu mindre när lillebror använder dem.

De är sydda efter samma modell som pingvinbyxorna i inlägget nedan, har förstärkt dessa också med resår i midjemudden. Materialet är röd muddtrikå från Stoff och Stil och regnbågsrandig velour från A & H inköpt på Mjukatyger.

Har en matchande tröja på gång, men filar lite på applikation till den, så den får ligga till sig ett tag till....

2009-08-22

Jag älskar redan dessa tygerna!!!!

Och så hade man rättat till inlägget.... Lite fler livebilder fick jag in samtidigt...


Senaste besöket på Stoff och Stil innebar inköp av delar av höstens nya tyger, och en massa annat givetvis. Dessa båda tygerna ingår i höstens nya tyger. Jag älskar dem redan, helt underbara att arbeta med och de är ju bara hur fina som helst, känner genast att jag köpte på tok för lite....
Hela kittet här är uppsytt till lillebror, tanken var väl inte från början att han skulle ha allt på en gång, men det går ju... Kanske inte mössan men det andra. Tyget är supermjukt och måste bli helt guld att ha under overaller och att springa runt och mysa i hemma och på dagis.

Det randiga tyget är ordentligt stretchigt och eftersom jag valde att sätta det som mudd i midjan fick jag dra in den rejält. Är nog inte mer än 35cm i längden, lillebrors midjemått ligger strax över 50cm. Blev ändå lite lös tycker jag, så jag tror att det blir till att förstärka med ett resårband också. Tyvärr blev inte halsen heller ordentligt sträckt, så det får också rättas till, men i övrigt är jag supernöjd med tygkombon.

LiveBilder:


Efter ändringarna, nu finns resår under mudden i midjan och halsmudden sitter också bättre, gjorde den både tjockare och smalare. Mössan kom också på...

Tyvärr var barnet trött på att behöva modella så det blev en protestbild bara...
Nu är jag supernöjd!

2009-08-21

Mössor i vuxenstorlek

Man tror man ska hinna med hur mycket som helst... Nu går semestern mot sitt slut och inte har jag hunnit med allt jag ville göra, varken vid symaskinen eller i övrigt.

Det kommer nog att bli ganska fattigt med inlägg här ett tag framöver nu, har en hel del övrigt att syssla med under hösten och då får symaskinen vänta. Men lite hoppas jag att jag ska hinna med i alla fall.

Igår fick jag ihop de här:

Två stycken mössor i vuxenstorlek. En i lila interlock från JnyDesign med applikation i bruna ugglor från Jofotex och en i svart muddtrikå från Stoff och Stil med applikation i pirattyget från samma ställe.
De är sydda som presenter till mina kusiner som ska firas under morgondagen. Efter samtal med moster så blev det pirater till killen och lila till tjejen. Tyvärr hade jag inte tillriktigt med tyg för att göra en helt i pirater, men blev hur nöjd som helst med den så här faktiskt, tycker den känns helt okej för en kille i 15-årsåldern. Tjejen gillade lila och fast hon är i 20-årsåldern så valde jag ugglor i applikation. Hon älskar att vandra i skogen, bor på landet och jobbar med djur (min moster hade landskapstyget som förslag...).
Hur nöjd som helst med tygkombon i båda mössorna. Bara att invänta kusinernas reaktioner nu.

2009-08-17

Linne och Knickers!

Detta har också legat klippt ett tag och är nu äntligen ihopsatta...
Funderade nu på om jag skulle sätta en lång mudd på brallorna istället, inför hösten och allt, men jag bestämde mig tillslut för att behålla den korta mudden. Tror de skulle kunna se rätt häftiga ut på en liten tjej i vinter, med ett par strumpbyxor under, vad tror ni?


Linnet är ju också i senaste laget nu inför hösten, men även det tror jag skulle kunna funka i vinter, utanpå en långärmad tröja och till ett par jeans...


Skulle kunna funka som set också, med bruna strumpbyxor och brun tröja under, eller varför inte bryta med vitt under...

Är sytt i det cerisa aptyget från Mjukatyger, vet inte med cerise upplever färgen mer vinröd själv. NU har ju inte jag någon liten tjej som kan använda detta, då det är sytt i ett väl modifierat storlek 92 mönster. Vidden på linnet är nog en 92, men längden 98. Byxorna är eget mönster och storlek 92. Du kan se bild på liknande set live här. Med andra ord kommer detta set följa med mig på företagardagen i Hörja den 5 September.



2009-08-16

Bättre sent än aldrig!

Tanken var en skön sommarklänning.....


Den blev färdig idag och nu är ju sommaren snart över... Men en av storasysterskompisar var här idag och även hon ville prova klänningen. Hon hade smala blå jeans under, hur snyggt som helst. Så sommarklänning måste man inte låsa sig vid. Tunika utanpå jeans eller tihgts. Klänning utanpå strumpbyxor. Funkar helt klart även att ha en tröja under.


Denna passar storasyster bättre i storlek än den här, som kändes lite stor. Denna har jag klippt utan sömsmån och då blev vidden bättre tycker jag.


Bäst: Mycket nöjdare med mönstret denna gången.

Sämst: Lite sent färdig....

Sydd i bomullstyg från Stoff och Stil


Triss i Moln!

En mössa i varje moln...
Samtliga sydda i eget mönster och storlek 52.

Ändå är ingen av dem den andra lik... Men jag blev nöjd med samtliga ändå, sitter på huvudet som de ska. Se bild på modellen på här.

2009-08-13

Kusinens födelsedag!

Kusinen fyller år och har kommit in i piratåldern. Allt med pirater är kanon. Har därför valt att sy i just pirater. Tröjan är sydd i tyger helt från Stoff och Stil, kantad med limegrön mudd. Mössan är sydd i pirattyg från MG-tyger.


Mönster: Mössan är det nya egna mönstret och tröjan är ett ordentligt omgjort mönster jag hade hemma.



Storasyster fick rycka in som modell, under en hel del protester då pirater inte alls är hennes favoriter....

Nu återstår det bara att invänta vad kusinen tycker...

2009-08-12

Prototyp så gott som färdig!!!

Efter att ha ritat mönster för fri hand, mycket inspirerad av Blomma åker vagn, trodde jag nu min prototyp var klar. Från början var den jättebra i livet och benen, bara längden på benen som blev för långa. Kortade benlängden ca 6cm, vilket kändes rätt efter att ha mätt barnet igen...

Tyvärr upptäckte jag nu när jag satte plagget på lillebror idag, att längden fortfarande är på tok för lång... I övrigt är jag supernöjd med mitt nya mönster. Hade tänkt sy i velour nästa gång och då tänkte jag smalna av mönstret ytterliggare för bättre passform. Just dessa är sydda i marinblå joggingtyg från Stoff och Stil, kantad och applikation i gräsgrön mudd från samma ställe.

Bäst: Så nöjd med att ha lyckts rita ett mönster helt på egen hand...
Sämst: Att benen fortfarande är för långa...

Tröja till storasyster!

Sydde den här till storasyster förra helgen och såg nu att jag helt glömt blogga den...

Är sydd i rosa kaniner från JnyDesign kantad med cerice mudd från Stoff och Stil. Använde samma modifierade mönster som i föregående inlägg och storasyster var hur nöjd som helst.

2009-08-07

Presenterna färdiga!!!!!

Visst är det svårt att veta vad man ska ge bort i present när folk gifter sig.... Idag har man ofta redan det mesta eftersom man bott ihop länge, har barn, hus och husdjur....

Just den av mina vänninor som gifter sig i morgon har en storasyster och en lillebror...Smart tänkte jag och bestämde mig för att prioritera barnen istället för föräldrarna.

Det fick bli vars en t-tröja till dem. Båda sydda i molntyg från JnyDesign, vit mudd på det blå/bruna och gräsgrön mudd på det rosa. Båda från Stoff och Stil.

Blev supernöjd med det gröna mot det rosa. Blir nog att jag gör en liknande tröja till storasyster också... Det bruna och det blå tycker jag också blev bra ihop, men är klart mest nöjd med det rosa.

Mina barn fick ställa upp som modeller... Nu måste jag bara göra egna till dem också, hur nöjd som helst.

Mönster: Utgick från ottobres mönster på slimfit tröja, ändrat och förlängt på diverse ställen bland annat ärmarna för att jag vill ha lite mer längd på dem nu inför hösten. Livet är också ändrat en del då de blivande ägarna är både långa och slanka.
Provade olika typer av kantning och gjorde mudd-variant på det blå och kantband-variant på det rosa. Kan inte bestämma mig för vilket jag tycker blev bäst.

Nu håller jag bara tummarna för att den blivande bruden inte har tid att läsa här innan brölloppet, men det brukar vara extra mycket sista dygnet, om inte annat mycket nervositet som gör att man inte har tid till dator och blogg-surfande.

2009-08-05

Den sista delen!!!

Så var det tredje och sista linnet klart, på kusinens önskelista...

Detta är sytt i Gult med Blå kaniner från JnyDesign, underbara tyger att arbeta med och sedan se barnen springa runt i....
De övriga två linnena som redan är levererade kan du se här.
Det är så roligt när man får in önskemål från barn om tyger, ännu roligare när stora barn önskar tyger som dessa.
Sytt i storlek 152.
Detta blev minst lika uppskattat som övriga två, som för övrigt har använts mycket flitigt sedan han fick dem, när jag levererade detta idag. Kul!

Livebild!

Så hade man äntligen lyckats fånga maken på kort i sitt hemmasydda linne!





2009-08-03

Kunde inte låta bli....

Min första riktiga mössa, blev faktiskt riktigt nöjd med det mesta. Inte helt nöjd med hur lappen hamnade, men det kan man ju leva med. Storasyster hade ännu inte hunnit somna och ställde gärna upp som modell. Hon ville dessutom behålla just denna mössan, även om jag hade tänkt sy en i rosa moln till henne... På det svarade hon att hon vill gärna ha en av varje!!!





När jag och Annika Satt och gjorde mönstret igårkväll, var vi ute efter en mössa med lite luft och höjd i, men som ändå satt bra och snyggt kring huvudet. Får väl erkänna att annika gjorde det största jobbet, hade nog ritat fortfarande om jag skulle satt ihop det själv...
Denna är sydd i storlek 52. Den är vändsydd, sydd helt i ett stycke.
Bäst: Supernöjd med mönstret, blev precis som vi hade tänkt. Dessutom lyckades jag fästa foderdelen med yttre delen utan att behöva sy det för hand....




Wow vilken kväll!!!

Tänk visst är det underbart att bjuda hem goda vänner och dessutom förena nöje med ännu mer nöje...

Jag och Annika satte ihop galet snygga mössmönster...Ska bli så roligt att börja sy lite som jag kan visa upp här.
De färdiga mössorna ser ut precis som vi hade tänkt oss, i modellen, den ena prototypen syddes upp i ett gammalt kjoltyg och alla som provade såg rätt B ut i den. Vi kommer båda två att sy upp lite mössor inför företagardagen i Hörja den 5 september. Kanske kan vi till och med sälja någon om vi har tur! Givetvis kommer vi sy upp lite annat smått och gott inför denna dag, med hopp om viss försäljning och kanske kan vi dessutom få in lite beställningar....

Idag har jag tilbringat lite tid vid sybordet, bara klippt...De färdiga alsterna kommer förhoppningsvis in här innan helgen. Ska ges bort som present på lördag....Varför alltid ute i sista minuten.....